Uncategorized

Suszone owoce

Ograniczenie spożywania słodyczy, szczególnie dla osób, w których jadłospisie gościły one wyjątkowo często, bywa bardzo trudne. Dobrą alternatywą, która ułatwia wdrożenie zdrowszych nawyków żywieniowych są SUSZONE OWOCE.

Nie tylko pysznie smakują, ale mają wiele cennych dla organizmu właściwości
1. Suszone daktyle- zawierają błonnik pokarmowy, działają przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Są bogate w witaminy oraz minerały.
2. Suszone śliwki- wspomagają pracę układu trawiennego i przeciwdziałają zaparciom. Przyczyniają się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.
3. Suszone morele- chronią przed działaniem wolnych rodników. Dzięki wysokiej zawartości żelaza, wspomagają walkę z anemią. Poprawiają wygląd skóry.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *